2009 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Escape plan

Sveiki :-)

Ir vėl ilgai tylėjau, bet aš dar dainuosiu!:) Turbūt daugelis tikitės, kad šis blogas bus apie nuotykius Lietuvoje, tačiau šiuos nuotykius dar "virškinu", todėl šį kartą papasakosiu apie kitas keliones. Jaučiuosi šiek tiek kaltas, todėl bandysiu papirkti įdėdamas rekordiškai daug foto. :-)


Pirmoji kelionė


Per ilgai užsibuvus vienoje vietoje labai norisi pabėgti, pakeisti aplinką, nors ir trumpam, nors ir vienai dienai. Taip atsitiko ir mums, po mėnesio sėdėjimo vienoje vietoje, o tai yra mažame Kalmar miestelyje, kuriame nieko nevyksta, ypač žiemą. Nutarėme bet kokia kaina pakeisti aplinką, pakeliauti ir pamatyti kažką naujo.

Su grupioku Corey, nutarėme susitikti anksti ryte (7 ryte) traukinių stotyje ir tiesiog pasiimti bilietą į kurį nors miestą, praleisti jame dieną ir grįžti namo vėlai vakare.
Šią avantiūrą sugalvojo Corey, pamenu, išvakarėse jis man sako:
- Bet jeigu kartais persigalvotum ar pramigtum tai tu man parašyk arba paskambink, nes mano patirtis tokiais atvejais labai skaudi, dažnai mane paveda.
- Nesijaudink, mano patirtis tokia pati, gali būti tikras, kad ateisiu, svarbiausia pats ateik :-)

Na, aš kaip itin punktualus žmogus, jau 6:35 buvau traukinių stotyje ir laukiau kolegos, nekantriai laukiau, nes labai jau laukti nemėgstu, o ir buvo šalta, snigo :) Sulaukiau 7 valandų, tačiau kolegos nematyti, bandžiau skambinti, telefonas išjungtas, 7:35 sušalęs ir piktas ėjau namo, na ir ironiška situacija, išvakarėse pats įspėja, papasakoja apie skaudžią patirtį ir booom, pats tą patį padaro :-)
Tiesa, tik įžengiau į namus, paskambino ir pasakė, kad pražiopsojo 4 skirtingus žadintuvus (du telefonai, kompiuteris ir laikrodis, kaip taip įmanoma?) todėl ir pramiegojo. Kelionės idėjos neatsisakėm ir jau 8 valandą dar kartą susitikom stotyje, tik šį kartą jau abu ;-)
Išsirinkom miestus į kurios norėtumėm keliauti, tai buvo Lundas (universitetinis miestelis, išsiskiriantis architektūra) arba Malmo (trečias pagal didumą miestas Švedijoje). Bilietų kainos mus šokiravo, bilieto kaina į abi puses, nepriklausomai nuo miesto, buvo ~200 lt, mes jautėmės tam morališkai nepasiruošę todėl teko atsisakyti pabėgimo plano.
Kad situacija nebūtų tokia beviltiška, nutarėm pasidaryti ekskursiją po apylinkes, po Kalmar miestelį, padaryti foto, pamatyti ko galbūt dar nematėm, išsikėlėm guodžiančią mintį, kad prieš norint kur nors toliau keliauti reikia tinkamai pažinti savo miestelį :-)


Pradėjom visur fotkintis :-)



Galiausiai mūsų šeštadieninė ekskursija po egzotiškąjį Kalmarą baigėsi Universitete, mes beviltiški taip? :-) Nutarėm, kad atsiminimui reikėtų universiteto foto turėti, tiek iš vidaus tiek iš išorės, o šeštadienis tinkamas laikas, nes žmonių beveik nebūna tokiu metu. Neslėpsiu iš dalies tai darėm, nes abu norėjom medžiagos savo blogam :-))


Universitetas iš išorės.



Jaukūs koridoriai, tiek dešinėje tiek kairėje yra nedideli kambariukai studentams, kiekvienas studentas gali rezervuotis kambariuką studijoms. Kiekvienam kambariuke yra lenta, todėl labai patogu daryti grupinius pasitarimus. Kaip norėčiau, kad tokios galimybės būtų ir Lietuvoje :)


Kaip matote, čia kompiuterių netrūksta, kiekvienas turi savo prisijungimo duomenis todėl gali jungtis prie kiekvieno kompiuterio.


Auditorijos per daug nesiskiria nuo mūsiškių.


Čia gali jaustis kaip kokiam viešbutyje, atsinešti maisto, įsidėti į šaldytuvą, pasišildyti mikrobanginėje, arba tiesiog iš maisto aparato pasiimti lazaniją, hamburgerį ;-)

Kaip matome, gan jaukus universitetas su neribotom galimybėm, dauguma sako, kad jis nepanašus į universitetą, o daugiau į didelius, jaukius namus.


Kelionė į Malmo.

Lygiai po savaitės, jau buvom morališkai pasiruošę, susitaikę su transporto kainomis Švedijoje ir nutarėm pagaliau ištrūkti iš Kalmaro, sėdom į traukinį ir po 4-5h jau buvom Malmo mieste. Malmo yra trečias pagal dydį miestas Švedijos pietuose, jame gyvena apie ~280 - 300 tūkst. gyventojų.

Pirmas įspūdis išlipus stotyje buvo labai dviprasmiškas, buvo iškabinta daug paveikslų kurių esmės nelabai supratom. Paveiksluose buvo vaizduojami seni žmonės su aptemptais maudymosi kostiumėliais, bikiniais ir jie pozavo įvairiomis pozomis... Paveikslai Jūsų dėmesiui:


Kurį laiką atidžiai apžiūrėję šiuos meno šedevrus, padarėm keletą teorijų:

- Tai menas, kurio mes nesuprantam.
- Tai lyg tolerancijos žinutė, kuri sako: netgi tokie žmonės taip apsirengę jaučiasi laisvai ir patogiai, kodėl tu negali jaustis laisvai?
- Tai reklama?

Garsiai aptarinėjom šiuos šedevrus, juokiamės, norėjom paklausti praeivių, tačiau viena šalia sėdėjusi mergina ne kaip sureagavo ir pakeitė savo sėdėjimo vietą į tolimesnę nuo mūsų, tada supratom, kad galbūt nereikia gilintis labiau, turbūt mes nieko nesuprantam :-)

Tikras atsigavimas buvo pabūti dideliam, erdviame mieste, kuriame nuolat zuja daug žmonių , abu buvom pasiilgę veiksmo, judesio. Visą dieną pravaikščiojom, aplankėm daug vietų, galiausiai atsidūrėm airiškam bare ir naktį iškeliavom namo. Manau ką matėm geriau iliustruos foto, visgi tik vieną dieną svečiavomės, ką čia daugiau ir papasakosi :)

Pirmas vaizdas išėjus iš stoties - dviračių rojus :)

Kelionės finalas :)



Lithuanian party

Vienas iš įsimintiniausių vakarėlių, per visą buvimą čia, buvo - Lithuanian party, kuris vyko Kristianstad mieste (taip pat pietinėje Švedijos dalyje). Į jį, kaip jau minėjau anksčiau, mus pakvietė merginos, kurias susitikau kelionės į Švediją metu.

Kristianstade svečiavomės dvi dienas, pirmą dieną susipažinom su miestu (tiksliau klubais), o antrą dieną dalyvavom teminiame Lietuvos vakarėlyje :-)

Nuotraukos iš pirmos pažintinės dienos:


Bendra foto su merginom, kurios mus pasikvietė.



Teminį vakarėlį organizavo 6 Lietuvaitės, štai bendra foto:


Merginos tikrai pasistengė, vakarėlis buvo šaunus. Buvo sukurta jauki atmosfera, su tautine tematika, kurią vakarėliui įsibėgėjant visi suniokojo :) Taip pat, meginos paruošė lietuviškų užkandžių, pyragų.
Nemokančiams Lietuvių kalbos buvo pakabintas nedidelis žodynėlis, kad nebūtų sunku susišnekėti :)




Šioje foto, šiek tiek matosi, kokia buvo sukurta atmosfera :)


Trys lietuvaitės ir pilnesnis vaizdas į šventimo vietą :) Kairėje kampe buvo Lietuviškas muziejus su kai kuriomis lietuviškom įžymybėmis :)


Bet čia dar ne viskas, vakarėlis turėjo ir programą! Viskas prasidėjo nuo lietuviškų dainų grojimo ir klipų rodymo dideliame ekrane. Tačiau oficialiai vakaras startavo su filmu "Neregėta Lietuva". Kiek vėliau sekė įvairūs žaidimai, turbūt vienas iš labiausiai visiems įsiminusių buvo: ilgiausios virvės konstravimas drabužių pagalba:



Keleta foto iš vakarėlio:

Kiekvienas atėjęs į vakarėlį buvo tinkamai pasitinkamas...:)


Vakarėliui įsibėgėjus smagu nusifotografuoti su vėliava. (Kairėje Vokietis Stefanas).




P.s skyrelis

Jau eina 4 mėnuo kaip aš čia, atėjo laikas galvoti apie kelionę namo, todėl šiandien užsiregistravau kambarių inspekcijai 25 dieną, taip pat jeigu viskas gerai tą pačią dieną sėsiu į keltą ir plauksiu namo :)

Šiuo metu rašau paskutinį, neįpareigojantį kursinį - savarankišką darbą. Pavadinau jį neįpareigojančiu dėl to, kad jo nereikia pristatyti, jo nereikia apginti, tiesiog jį parašius, reikia nusiųsti dėstytojui į emailą :) Jaučiau pareigą pasiaiškinti, kad negalvotumėt, kad visai tinginiauju.

P.s.s klausomiausios, rekomenduojamos dainos:
Jurga - running
Calvin Harris - i'm not alone
Dada, Obernik, Harris - Stereo flo
Roisin Murphy - you know me better

P.s.s.s Prieš pabaigiant savo nuotykius čia, planuoju išleisti du paskutinius blogo įrašus (kalbu kaip koks serialų prodiuseris ar knygų leidėjas) sekantis bus apie nuotykius Lietuvoje ir paskutinis, finalinis, reziumuojantis visus nuotykius, stay in touch, see ya ;-)

4 komentarai:

  1. Aš irgi "You know me better" įsimetus į gerų dainų folderiuką :)
    See ya soon, cowboy ;]

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kur kompromatas? :) Nuotraukos pernelyg grazios ir tvarkingos per tusus, zinant tave...... :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kompromatas? Aš labai ramus ir geras per vakarėlius būnu, tai nesuprantu apie ką Jūs :-))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oh! Myliu šiaurės šalis... Pats greitu metu planuoju vykti į Norvegiją :)

    AtsakytiPanaikinti